söndag 29 december 2013

Jag visar steg för steg: Hemmagjorda mums-mums/kokosbollar!


Receptet som jag kommer att dela med mig av idag är mitt absoluta favoritrecept. Första gången jag kom i kontakt med det var under kursen "Choklad och konfektyr" som leddes av den bästa läraren inom konditori: Jenny Roshage (kolla in hennes hemsida här). Det här var sommaren 2012. Sedan dess har jag använt det här receptet flera gånger och även experimenterat med det lite (ni som läst tidigare inlägg kommer att känna igen det). MEN, den här gången ska inlägget handla om det som receptet egentligen är till för. Nämligen att baka sina egna supergoda mums-mums!
Jag har sett att det finns en bakmix till mums-mums hos en viss hobbykedja, men även om jag inte testat deras version törs jag nästan lova att den här varianten är både godare och innehåller färre tillsatser. Det är lite pyssel men det är det helt klart värt.

För er som har barn hemma som gillar att baka kan jag verkligen rekommendera detta. Dock är det nog bra att se till att göra "fluffet" färdigt innan barnen får vara med (detta eftersom man måste koka upp en sockerlag som blir väldigt varm). Om barnen inte vill vara med att baka så är det ändå perfekt att göra till ett barnkalas. Jag kan intyga att det inte finns många barn som ogillar dessa godbitar!
Notera att det tar ungefär en dag att få dem färdiga eftersom de ska stå i frysen i några timmar innan de doppas. Så det är inget "sistaminutenprojekt".

Receptet räcker till ca 40 stycken.

Du behöver följande:

En hushållsassistent med visp
Termometer
Spritspåse och tyll (bild på min tyll kommer längre ner)
Rund utstickare i metall ( pepparkaksmått kan också funka)
1 pkt. Smörgåsrån
Kokos eller strössel att strö på dina mums-mums efter doppning

STEG 1

Det första du behöver göra är att med hjälp av utstickaren skära ut rundlar av rån. Har du en vass utstickare kan du ta flera rån på en gång och skära. Det är bra att ha en skärbräda under.



STEG 2

Nu ska du göra själva "fluffet".

Ingredienser:

1/2 dl. vatten
1/2 msk. agar agar (vegetariskt gelatinpulver, finns att köpa här)
220 g. strösocker
50 g. glykos (Apoteket säljer små tuber med 50 g. såhär års)
110 g. äggvita

Gör såhär:

Väg upp äggvitan i köksassistentens bunke (se först till att den helt ren och fettfri). Sätt fast bunken och vispen i assistenten. Blanda samman vatten och agar agar i en kastrull. Sjud blandningen försiktigt på medelstark värme tills pulvret har löst sig. Blanda samman socker och glykos i en skål (så gott du kan, det behöver inte bli homogent) och rör sedan ner detta i kastrullen. Rör försiktigt emellanåt med en träslev. Vispa under tiden äggvitan till ett hårt skum i din köksassistent. När sockerlagen når 121 grader precis så tar du snabbt av den från plattan och häller ner den i en tunn stråle i maskinen (mellan vispen och kanten på skålen). Skrapa ner resterna med slickepott, och var noga med att inga stelnade delar av sockerlagen följer med. Låt maskinen vispa tills massan har svalnat. Den kommer då att vara kritvit, blank och fast i konsistensen.Såhär:


STEG 3

Nu är det dags för det allra roligaste (åtminstone tycker jag det): att spritsa dina mums-mums! Ta en spritspåse, lägg i valfri tyll. Jag använde den här:


Fyll spritspåsen med fluff och spritsa sedan fluffet på dina runda rån. Här kan du göra precis hur du vill, använd fantasin och prova olika tyllar. Det viktiga är dock att inte spritsa utanför kanten på kexet eftersom det då blir svårt att doppa din mums-mums. För ett snyggt resultat bör man spritsa fluffet nära kanten.




När du har spritsat klart ställer du dina mums-mums på en plåt eller bricka. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.

STEG 4

Nu är det äntligen dags att doppa! Vill du ha strössel eller kokos på häller du först upp det i en skål. Smält valfri choklad i en skål i micron eller över vattenbad. Håll din mums-mums upp-och-ner (greppa i rånet) och doppa. Vill du ha kokos på rekommenderar jag att låta chokladen torka en stund innan du strör över den. Annars blir kokosflingorna bruna eftersom de suger upp chokladen. Samma sak med strösslet, det blir snyggare om chokladen har torkat lite innan. Använd fantasin även här och prova olika sorters strössel - eller varför inte hackade nötter eller polkagrisar?
Ställ in dina doppade mums-mums i kylen. De håller drygt en vecka.


Nydoppat!


Slutresultatet: Dina egna supersmarriga mums-mums!

söndag 15 december 2013

Julmarknad på Danvikshem

Jag arbetar på Danvikshem som är ett stort äldreboende här i Stockholm. Varje år har de en julmarknad och i år fick jag chansen att vara med och sälja. Jag slet dag och natt i några dagar och slutligen var det dags att sälja alla godsaker. Det blev en riktigt härlig dag med många glada ansikten och förhoppningsvis nöjda magar.

Detta var vad som såldes (plus ett gäng kaffetryfflar som aldrig fastnade på bild):


Hemmagjorda mums-mums.
 Recept och steg-för-stegbeskrivning kommer snart här på bloggen, så håll utkik!


Juldammsugare med rom, nejlikor och dadlar.


Klassiska marsipangrisar




Härligt mjuk saffranskola...


...som jag doppade i choklad och slog in i guldpapper.


Mozartkulor


Här kommer några bilder på bordet, som min snälla kollega Kayoko knäppte eftersom jag hade glömt mobilen hemma. Tack snälla!


Det här pepparkakshuset tillverkade jag förra året. Det har överlevt ett helt år och till och med en flytt. När marknaden var över skänkte jag huset till en av avdelningarna jag jobbar på.



God jul önskar Miss Candy Kane!

lördag 14 december 2013

Avtackningstårta à la bröllop


Två kollegor på jobbet ska snart gå i pension, och jag blev därför ombedd att göra en avtackningstårta till dem. Det finaste jag kunde komma på att göra var en tårta som jag tidigare gjort, en bröllopstårta som jag lärde mig göra på min praktikplats. Den är täckt av vit marsipan och sedan dekorerad med kristyrgirlanger, sockerpärlor, handgjorda röda rosor och kristyrpärlor längs kanten.

En riktigt smaskig tårta blev det! Inuti döljer sig en pepparkaksbotten fylld med vaniljpannacotta, dulce de leche samt vit chokladmousse med lingon. En kombination som jag definitivt rekommenderar, särskilt såhär i juletider.

Jag har dock insett att jag snart måste köpa mig en digital systemkamera för att kunna fota mina skapelser ordentligt. Någon gång nästa år kanske...







tisdag 26 november 2013

ÄNTLIGEN!

Idag fick jag äntligen hem mitt pris från BAKA's chokladtävling!


Paketet innehöll 1,3 kg mandelmassa (vanlig och lyx), 3 påsar chokladknappar, 500 g. nougat, 6 rullar med marsipan i olika färger, 2 lyxchokladkakor samt 4 x 200 g. fin blockchoklad (vit, mjölk, mörk och extra mörk).
Perfekt till det kommande julpysslet!

lördag 2 november 2013

Happy Halloween!

En kollega till mig ville ha en chokladtårta med Halloweentema att ge bort till sina barnbarn. Jag improviserade fram en tårta som jag fyllde med oreo-crème och mums-mumsfluff (marängen från inlägget med blåbärsbakelser, blandad med smält mjölkchoklad).
Den här gången blev tårtan inte helt perfekt till utseendet, men den smakar i alla fall inte plast! Jag kämpar för att mina tårtor ska förbli BÅDE snygga och goda. Annars faller hela upplevelsen platt.




onsdag 9 oktober 2013

Vi vann bloggduellen på Chokladfestivalen!

Ja, det är faktiskt helt sant. Men låt oss börja från början:
Jag vann tredje pris i Baka's chokladtävling och blev tack vare detta tillfrågad om att delta i bloggare/konditorduellen. Självklart tackade jag ja! Tävlingen går ut på att man i lag om två (en bloggare och en känd konditor) ska möta fem andra liknande lag i två heat.
I söndags var det dags. Jag skulle få tävla tillsammans med Årets Konditor 2000, Lee Newby. Han driver ett 50-talsbageri i Finntorp och tävlar dessutom just nu i Dessertmästarna på Kanal 5.
Hela gänget samlades på morgonen under ledning av Tony Olsson, den ena av de två initiativtagarna till festivalen. Den andra, Magnus Johansson, fanns även han på plats. Han stod för avsmakningen efter varje duell. Men det var inte han som skulle rösta fram det vinnande laget, utan det var ett antal utvalda från publiken som fick äran att smaka, bedöma och sedan rösta på sin favorit.


Lee och jag innan tävlingen

Jag och Lee var Team Chokladfudge och i det första heatet tävlade vi mot Team Pralin: härliga bloggaren Cecilia Hansson med bloggen Homemade Stockholm och Årets konditor 2011 Josefine Baummann. Dessutom tävlade vi mot Team Chokladmousse: Per Bäckström och chefredaktören för Hembakat och Söta Desserter: den mycket trevliga Eva Nordlinder. Per och Josefine syns även de i Dessertmästarna.
Uppgiften var att med 60 minuters planering och sedan 75 minuters arbetstid skapa en glasscoupe och en pralin. Jag och Lee gjorde en tropisk glasscoupe med mangosorbet, ljus chokladglass, vispgrädde, inlagd frukt och en passionsmaräng. Pralinen blev en mjölkchokladpralin med en fyllning av salt chokladkolakräm och kanderad ananas. Poängen vi fick tog oss till finalen!


Eva, Per, Jag och Lee i första heatet


Cecilia och Josefine



Full fart i köket!



Vår tävlingspralin



Avsmakning efter heat 1

Både jag och Lee var jättetrötta efter den första tävlingen, men det var bara att köra på direkt och börja planera för finalen som gick av stapeln 45 minuter senare. Där fick vi möta konditorn Martin Isaksson och Karoline Nordefors (som bloggar här).
Uppgiften var att skapa en grand dessert av de råvaror vi fått. I finalen var det verkligen Lee som körde sitt race medan jag gjorde mitt bästa för att assistera honom. Det blev ganska tight med tid på slutet, och vi fick hjälp av Josefine och flera andra att lägga upp desserten på tallrikar. Det gick ändå vägen och vi vann hela tävlingen!

 

Martin och Karolin, våra motståndare i finalen



Avsmakningen i finalen, Roy Fares med flera



Martins och Karolins finaldessert



Vår vinnande finaldessert med smak av äpple, choklad och kola. Den innehöll bland annat en kolasås, en mandelbrownie, en vit chokladsorbet, mjölkchokladmousse, tarte tatin-gelé, karamelliserat äpple, sabletsmulor och mördegskex.



Eftersnack med vinnarna, med konferencier Jens och Magnus Johansson



Roy kom och gratulerade oss till vinsten. Han satt i finaljuryn och röstade på vår dessert.



Vinnarna fick ett mycket exklusivt förstapris i form av två Global-knivar med tillhörande släng.
Jag blev otroligt glad över det fina priset! De här knivarna kommer att hålla ett helt liv.


Sammanfattningsvis så var det en tuff, stressig men samtidigt helt fantastisk dag. Jag fick träffa de största namnen inom branschen och även andra bloggare vilket var jättekul. Alla jag mötte var oerhört vänliga och skojfriska. Det rådde en varm och härlig stämning över hela tävlingen.
 Jag är väldigt tacksam för att Tony bad mig vara med. Det blev en dag jag aldrig kommer att glömma!

onsdag 11 september 2013

Rorri Racerbil caketoppers


Min kompis Johanna hade fått en beställning på två barntårtor med Rorri racerbil, och hon bad mig göra dekorationerna. Det tog riktigt lång tid, men det blev bra till slut. Jag är alltid noga med detaljerna, även om det tar sin tid.


tisdag 27 augusti 2013

Mitt bidrag till Baka's Chokladtävling


Jag prenumererar på tidningen Baka och denna månad utlyser de en tävling som går ut på att man ska bidra med sitt bästa chokladrecept. Dessa praliner kanske inte verkar vara så goda, men faktum är att den lilla undertonen av getost är helt gudomlig! Testa själva så får ni se!

Chèvrepralin med karamelliserad honungsmandel
(receptet räcker till en pralinform, ca 20-25 st)

Skal: Mörk choklad med dekor av vit choklad
Fyllning: Chèvreganache och karamelliserad honungsmandel
Utseende: Fjälltopp

Börja med ta fram en passande pralinform (jag använde denna)
Temperera lite vit choklad och spritsa stjärnliknande mönster i botten av varje hålrum. Låt stelna.

Chèvreganache (receptet ger 250 g)

80 g. grädde
45 g. chèvreost
88 g. mjölkchoklad
37 g. mörk choklad

Skär bort den vita kanten på chèvren och väg upp den. Koka upp grädden och smält ner osten. Häll blandningen över chokladen i omgångar och rör om. Låt ganachen svalna och fyll en spritspåse med den. 

Honungsmandel (krokant)

½ dl socker
25 g. honung
¼ dl vatten
½ dl rostade mandelspån

Koka upp socker, vatten och honung tills det har karamelliserat ordentligt. Tillsätt de rostade mandelspånen och rör om. Häll upp på bakplåtspapper och låt det stelna.
Skär sedan den färdiga krokanten i små bitar. 

Gjut skal av mörk choklad. Låt skalen stelna så mycket att de lossnar från formen. Smula ner lite honungsmandel i varje skal. När ganachen är 30 grader eller kallare, fyll upp skalen. Locka och ställ i kylen. 

Lossa försiktigt pralinerna ur formen. Dina fjälltoppar är färdiga!

söndag 25 augusti 2013

Hemgjord princesstårta


En medlem i mitt band ska flytta till en annan stad, så därför hade vi lite avslutningsfika. Jag tog med mig en hemgjord princesstårta med vaniljkräm och egenkokt hallonsylt. Riktigt gott!

måndag 12 augusti 2013

Blåbärskaka extra allt!


Vid två tillfällen i sommar har jag varit ute och plockat blåbär. Trots det dåliga blåbärsåret har jag fått med mig en del bär hem. Därför kommer här ännu ett recept som innehåller blåbär. Även detta recept är improviserat och jag måste säga själv att det blev kolossalt lyckat! Så vansinnigt god är den här kakan att man minns den om man en gång ätit den. Och minnet får det att vattnas i munnen...

Receptet räcker till ca 20 personer och går utmärkt att halvera.

För att förklara enkelt så är det en blåbärskaka med smuldeg och vit choklad. Smuldegen hade legat i en burk i min frys i säkert ett halvår, men det var inget fel på den. Så den kan absolut förberedas långt innan! Smuldeg är bra att ha i frysen om man vill göra paj, muffins eller liknande. Bara att slänga på innan gräddning.
Receptet på smuldeg kommer från min praktikplats som jag var på under utbildningen, Paus Bagarstuga i Västerhaninge.

Smuldeg, grundrecept

200 g strösocker
200 g smör
1 ägg
400 g vetemjöl
1 tsk rivet citronskal eller citronarom (finns i vissa mataffärer)

Dela smöret i mindre bitar och lägg i bunken till din köksassistent. Har du ingen kökassistent borde du kunna vispa ihop allt i en bunke med elvisp. Lägg i samtliga ingredienser och blanda med vinge på lagom fart tills allt har blivit till smulor. Lägg smulorna i en burk och förvara i frysen om du inte ska använda smuldegen direkt.
Den här satsen smuldeg räcker till mycket mer än en blåbärskaka.

Dags att göra kakan!

Använd en ställbar tårtring och gör den så stor att den mäter ca 30 cm i diameter. Har du ingen tårtring kan du använda en långpanna att grädda i. Ställ tårtringen på papper på en plåt, eller lägg papper i botten av en långpanna. För att fästa pappret i långpannan bör du gnida in den med smör innan du lägger i pappret.

Till kakan behöver du:

200 g rumstempererat smör
10 äggulor (spara gärna vitorna och gör en trevlig maräng eller liknande)
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk rivet citronskal eller citronarom (se ovan)

5 dl färska blåbär (vill du använda frysta, blanda dem först med 1 msk potatismjöl)
100 g. hackad vit choklad (eller pellets) att toppa med

Gör såhär:

Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker mjukt och smidigt. Tillsätt en äggula i taget under vispning. Blanda de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ner dessa i smeten, som ska bli riktigt tjock. Fördela smeten i formen/långpannan. Häll på blåbären och tryck försiktigt ner dem i smeten. Sprinkla smuldeg över hela kakan i önskad mängd och ställ sedan in den i ugnen. Låt den stå ca 20-25 minuter beroende på tjocklek, kolla med en sticka att den är klar. Ta då ut kakan och strö över den vita chokladen. När chokladen har smält drar du försiktigt med en slickepott över så att den breds ut lite. Låt kakan svalna något och lägg gärna på några extra blåbär vid servering.

Färdig att avnjutas!

måndag 5 augusti 2013

Gluten- och laktosfria bakelser med blåbär


Jag plockade ihop några olika godsaker som jag tycker om och skapade en bakelse. Den består av två mazarinbottnar med en citronpannacotta emellan. Bakelsen är toppad med lemon curd och blåbär och dekorerad med spritsbar maräng.
Det bästa av allt (förutom att den är så god, förstås) är att den är helt fri från både gluten och laktos. Den här bakelsen kräver flera moment (som dock inte är svåra) och en del förberedelser, men det är den värd! Jag bjöd hem mina kompisar från bageriutbildningen, Johanna och Marte-Sophie, som hjälpte mig att lägga ihop, nörda och dekorera. Vi experimenterade med olika tyllar och alla körde sin egen stil, så det blev en fin mångfald :-) Underläggen har jag tillverkat själv av tillplattade muffinsformar som jag limmat på pappskivor.

Receptet räcker till ca 8 stycken bakelser.

Dag 1

Gör citronpannacotta. Till den behöver du:

En stor silikonform, som den här. Jag köpte min via Ebay. Alternativt en form med flera mindre hålrum i, finns t.ex. på Åhléns City och i olika webshops.
Ställ formen på en bricka som går att ställa in i din frys.
Nu kan du börja koka din pannacotta!

Ingredienser:

5 dl laktosfri vispgrädde 40%
0, 75 dl strösocker
3 gelatinblad
1 tsk Bourbon vaniljpulver (finns i mataffären)
1-2 msk lemon curd (jag fuskade och köpte, vill du göra egen finns ett bra recept här)

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Häll grädden i en ren, tjockbottnad kastrull. Rör ner sockret och vaniljpulvret. Sätt plattan på max, använd en visp och rör försiktigt i botten medan gräddblandningen kokar upp. Så fort det börjar bubbla på ytan drar du av kastrullen från plattan. När du ser att det inte längre kokar lyfter du gelatinbladen ur vattnet, vrider ur dem lätt och låter dem smälta ner i gräddblandningen. Rör slutligen ner lemon curd och när allting blandats häller du ner det i silikonformen. Skrapa med en slickepott i botten så att allt kommer med.
Ställ i frysen till nästa dag.

Dag 2

Dags att baka mazarinbotten! Jag lånade ett recept av proffset Roy Fares:

Ingredienser:

370 g. mandelmassa
160 g. laktosfritt smör, rumstempererat
110 g. ägg (2 st)
60 g.äggula (3 st)

Sätt ugnen på 180 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj kanten med smör. Riv mandelmassan på ett rivjärn, det går alltid lättare om du haft den en stund i frysen innan.  Vispa försiktigt ihop den med smöret till en slät massa. Tillsätt ett ägg/en äggula i taget tills allt är blandat. Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna.

Montering och dekoration

Ta ut formen med pannacotta ur frysen. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper och låt den tina en kort stund. Med hjälp av en rund utstickare skär du först ut bitar av mazarinkakan. Dela varje utskuren bit i två skivor. Lägg en skiva mazarinkaka på ett bakelseunderlägg. Skär ut en likadan bit av pannacottan och lägg ovanpå mazarinkakan. Lägg sedan den andra skivan mazarinkaka ovanpå pannacottan. Gör likadant med resten av bakelserna och ställ sedan in dem i kylen.

Spritsbar maräng

Ingredienser:

50 g. Vatten
1,5 g. Agar-agar (finns att köpa här) eller gelatinpulver
220 g. Socker
50 g. Glykos (finns i välsorterade mataffärer)
110 g. Äggvita

Gör såhär:

Blanda vatten och Agar-agar/gelatinpulver i en kastrull. Sjud försiktigt till agar-agaren har löst sig.
Blanda samman socker och glykos och rör ner detta i kastrullen. Rör emellanåt. Blandningen ska nu koka tills den är precis 112°C. Vispa under tiden äggvitan till ett hårt skum i din köksassistent.
Häll ner sockerlagen i en tunn stråle under snabb vispning i maskinen. Vispa tills massan svalnat.

Dags för finalen!

Ta fram dina bakelsetorn ur kylen. Välj en tyll som du vill spritsa marängen med. Lägg tyllen i en spritspåse och fyll den med marängen. Stryk lite lemon curd på toppen av varje bakelse och lägg sedan en liten hög med färska blåbär i mitten. Spritsa slutligen på marängen, nerifrån och upp i vilka mönster du önskar.Ställ in i kylen ca 30 minuter. När det är dags att servera tar du ut bakelserna och bränner sedan försiktigt av marängen med en brulébrännare. 
Voilà! Nu har du gjort snygga bakelser att imponera på gästerna med, och de är dessutom fria från gluten och laktos!

Ät och njut!




lördag 22 juni 2013

Glad Midsommar!


Vi firade mysig midsommar ute på landet, och då blev det en tårta med citronbottnar, lemon curd, grädde, jordgubbar och smultron.
Jag har försökt lägga jordgubbarna som en blomma några gånger nu utan att lyckas. Tricket är att börja utifrån och lägga spetsarna utåt samtidigt som man trycker ner jordgubbsbiten i tårtan så att den står upp.

söndag 16 juni 2013

Hur man spritsar en ros av frosting, glasyr eller smörkräm


Vackra spritsade rosor ger omedelbart en klassiskt lyxig känsla till vilket bakverk som helst. Jag har sett dem på många ställen över hela internet och i baktidningar, och kände mig vansinnigt sugen på att testa!
Så jag gjorde lite efterforskningar och beställde hem rätt tyll. Min "försökskanin" blev en morotskaka som skulle med till en grillmiddag. Och tro mig, det här är den perfekta dekorationen för en konditor! Det går snabbt och enkelt att göra och ser samtidigt avancerat ut. Är du nybörjare på att spritsa kommer du ändå att klara det här galant!
Så här gör man:

För det första behöver du ett "offer", d.v.s. en cupcake, en tårta eller en kaka som väntar på att bli dekorerad. Eller om du bara vill träna, kör direkt på diskbänken som jag gör i filmen nedan :-)
Sedan gör du glasyr eller frosting som det också kallas. Mitt frostingrecept kommer från början från Leila och sedan har jag modifierat det lite för att få en fastare konsistens. Du kan också använda smörkräm men då måste den vara fast i konsistensen.

Ungefär såhär:

100 g. rumsvarmt smör
1 paket florsocker (500 g)
1 tsk vaniljsocker
100 g. Philadelphiaost
Valfri smaksättning och färg (jag använde några teskedar lemon curd när jag dekorerade morotskakan)

Vispa ihop allt med elvisp till en slät och krämig konsistens.

Sedan behöver du en särskild tyll för att få till rosorna. Jag köpte en här från Wilton som heter 2D. Den ser ut såhär:


Lägg tyllen i en stor spritspåse och fyll den med glasyren/smörkrämen. Har du en kaka/cupcake/tårta blir det finast om du först grundar med ett lager glasyr som du stryker på med palett i ett tunt lager. När det gäller cupcakes är det dessutom bäst att skära av toppen så att du har en plan yta att jobba med. 
Sedan är det bara att spritsa! Som vanligt när du spritsar något med fast konsistens håller du högerhanden (eller vänster om du är vänsterhänt) nära tyllen så att du har kraft att klämma och samtidigt har kontroll över utflödet.
Min snälla pojkvän hjälpte mig att filma en liten video där jag visar hur man gör:

,


När du spritsat klart kan du dekorera ytterligare med olika sorters strössel. Jag valde sockerpärlor och slutresultatet gav till och med en känsla av bröllop:



Lycka till!


/Miss Candy Kane